skip to Main Content
Menu

Nationale voorleesdagen Inclusief Spilcentrum Jagershoef/ Prinsejagt

Nationale voorleesdagen 2017

Voorlezen is onmisbaar in onze maatschappij, lezen is een geschreven taal en als communicatiemiddel onmisbaar. Voorlezen draagt bij aan de ontwikkeling van een gevarieerde woordenschat. Daarnaast bieden voorlezen en de verhalen die je vertelt, allerlei aanknopingspunten met de wereld om ons heen, een wereld die kinderen volop aan het ontdekken zijn. Verhalen kunnen situaties verduidelijken, verhelderen en bespreekbaar maken.

Voorlezen geeft kinderen rust te midden van alle ” doe dingen”. Door voor te lezen kun je op een eenvoudige manier een sfeer van een veilige omgeving creëren.

De Nationale voorleesdagen worden elk jaar georganiseerd met een prentenboek. Dit jaar is het prentenboek ” De kleine walvis”, de voorleesdagen starten 25 januari tot en duren tot en met 4 februari 2017. Naast de papieren boeken zijn er ook digitale prentenboeken en apps voor de leeftijd 2 tot en met 7 jaar waarin de kinderen kijken en luisteren naar interactieve animatiefilms van bekende prentenboeken. De kracht van digitale prentenboeken zijn de bewegende beelden, geluidseffecten en de mogelijkheid tot herhaling.

De digitale prentenboeken is een aanvulling op het vertrouwde voorlezen.

Voorlezen doe je samen!

Inclusief Spilcentrum Jagershoef Prinsejagt geeft extra aandacht aan het voorlezen tijdens de nationale voorleesdagen. Op de Kinderopvang en de Basisschool worden verschillende activiteiten uitgevoerd. We starten de Voorleesdagen met het voorleesontbijt. De rest van de week worden er verschillende activiteiten uitgevoerd op de groepen. Opa’s. Oma’s, Papa’s en Mama’s komen voorlezen. Er worden spelletjes gespeeld, geknutseld en gekleurd. Speciale aandacht is er voor de muziek van de kleine walvis en ook via digitale media gaan we kennismaken met de kleine walvis. Houdt Facebook in de gaten voor foto’s van de activiteiten.

Doet u ook mee?

Voorlezen aan de kinderen draagt bij aan de ontwikkeling van een gevarieerde woordenschat.

Ter ondersteuning zijn er ook digitale prentenboeken, die erg leuk zijn om samen met uw kind te lezen zoals: www.wepboek.nl , fundels.nl,

symbaloo.nl , bereslim.nl , digidreumes.nl .

Iedere woensdag bent u van harte welkom in de bibliotheek (de Witte Dame). Er worden activiteiten gedaan en er is wat lekkers voor de kinderen.

Back To Top