skip to Main Content
Menu

Voorschool en Voorschoolse educatie (VE)

Voor wie is de Voorschool?

De voorschool is er voor peuters van 2 jaar en 3 maanden tot 4 jaar. Bij onze voorschool werken wij, bij zowel de peuterspeelzalen als de peutergroepen van de dagopvang, aan de hand van een voorschools educatief programma.

Voorschool:  Spelenderwijs leren op het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal

Bij de voorschool wordt de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs gestimuleerd. Naast plezier maken en samenspelen met leeftijdsgenootjes is er volop aandacht voor het ontwikkelen van het motorische, cognitieve en sociaal-emotionele talent van uw kind. Dit maakt de voorschool van Kinderopvang Dikkie & Dik de ideale omgeving voor uw kind.

Optimale voorbereiding op de basisschool

Doordat er bij de voorschool veel aandacht is voor spelenderwijs leren, zijn peuters die de voorschool bezoeken goed voorbereid op hun basisschooltijd. Spelen, bewegen, helpen, tekenen, tellen, zingen, praten, puzzelen en ontdekken zijn allemaal onderdelen die centraal staan tijdens het thematisch werken. Kinderen maken zich deze vaardigheden eigen doordat zij hier op een natuurlijke, speelse manier mee in aanraking komen.

Hoelang en hoeveel kan mijn kind naar de voorschool?

In Eindhoven gaan alle peuters van 2 jaar en 3 maanden tot 4 jaar naar de voorschool. Zij gaan minimaal 8 uur in de week naar de voorschool. Verdeeld over 2 dagen in de week.

Het consultatiebureau kijkt naar de ontwikkeling van uw kind. Is er (een risico op) een achterstand in taal? Dan krijgt uw kind een VE-indicatie met recht op 8 uur extra voorschool in de week. De 16 uur wordt verdeeld over minimaal 3 dagen.

VE indicatie

De pedagogisch medewerkers van Kinderopvang Dikkie & Dik zijn ervaren in het stimuleren en begeleiden van kinderen en beschikken bovendien allemaal over een VVE-certificaat. Dat houdt in dat zij kinderen met een VE indicatie optimaal kunnen begeleiden. Voor deze kinderen geldt dat zij extra ondersteuning nodig hebben voornamelijk op gebied van taalontwikkeling.

Voorschool: meer dan kinderopvang alleen

Dankzij de aandacht voor de ontwikkeling van alle kinderen en het volgen van een VE programma is de voorschool dus méér dan alleen opvang voor uw kind. Is niet elke ouder op zoek naar een veilige, prettige omgeving waar een kind heerlijk kan spelen én lekker kan ontwikkelen? Wij vinden dat elk kind recht heeft op een veilige en warme speelomgeving en tegelijkertijd een passende voorbereiding op de basisschool ontvangt. Ook úw kind is daarom van harte welkom op één van onze voorscholen, waar pedagogisch medewerkers uw kind met open armen zullen ontvangen.

Wat kost de voorschool?

De bijdrage/kosten van de voorschool zijn inkomens- en situatie afhankelijk. De kosten blijven zo laag mogelijk dankzij de toeslag van de Belastingdienst en/of de gemeente. Zo is de voorschool voor ieder kind toegankelijk. Klik hier voor meer informatie over de kosten.

Kiest u ook voor de voorschool?

Uw kind is van harte welkom om gezellig te komen spelen op één van onze locaties! Bent u geïnteresseerd om een kijkje te komen nemen, dan nodigen we u van harte uit voor een rondleiding op één van onze locaties.

Wilt u meer informatie over de voorschool? Neem dan contact op met de afdeling planning (040) 29 39 404, planning@dikkie-en-dik.nl. U kunt zich ook direct aanmelden voor de Voorschool.

Klik hier voor de brochure: “De voorschool, een goede start voor de ontwikkeling van uw kind” van gemeente Eindhoven.

Back To Top