skip to Main Content
Menu

Visie & beleid

 

Visie

In ons dagelijks handelen en bij alles wat wij doen en laten doen staat kwaliteit leveren voorop.

In de omgang met elkaar, kinderen, ouders en partners handelen wij vanuit professionele betrokkenheid.

In alles wat wij doen staat samenwerken in partnerschap centraal.

Kernwaarden

Kwaliteit

Renske, medewerker Kwaliteit en Beleid: "We maken gebruik van het kind volgsysteem KIJK. We observeren de ontwikkeling van de kinderen. Hierbij staat het welbevinden en de betrokkenheid van het kind voorop. We stemmen zoveel mogelijk het aanbod van activiteiten af op deze ontwikkeling" 

Respect

Sam, pedagogisch medewerker BSO: "Door een kind te respecteren zoals het is, geef je hem of haar vertrouwen. Vertrouwen om te groeien als persoon. Voor mij is dat een van de waardevolste dingen in mijn werk."

Openheid

Susan, pedagogisch medewerker:  "Ik heb het gevoel dat ik alles tegen mijn collega's en leidinggevende kan zeggen. Die openheid is fijn want zo is alles bespreekbaar."

Duidelijkheid

Maaike, pedagogisch medewerker: "In mijn werk op de baby/dreumes groep hecht ik veel waarde aan helder communicatie met ouders/verzorgers. Ik besteed daarom veel aandacht aan een goede overdracht in het dagelijks contact met ouders/verzorgers."

 

Betrokkenheid

Lobke, locatiemanager: "Mijn collega's en ik werken vanuit oprechte betrokkenheid. Dit maakt drempels voor samenwerking laag en biedt de kinderen veiligheid en het vertrouwen dat ze nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen. Ouders/verzorgers voelen zich betrokken bij Kinderopvang Dikkie & Dik, samen optrekken vinden wij belangrijk."

Verantwoordelijkheid

Remco, pedagogisch medewerker: "Ik krijg veel verantwoordelijkheid in mijn werk op de peutergroep. Ik ga hier serieus mee om. Ik doe wat ik zeg zodat collega's weten wat ze van mij kunnen verwachten."

Persoonlijk leiderschap

Linda, pedagogisch medewerker: "Ik heb bij Kinderopvang Dikkie & Dik mogen ontdekken waar ik goed in ben en vooral van welke dingen ik energie krijg. Ik geniet echt van mijn werk en durf te zeggen dat ik goed ben in wat ik doe."

Beleid

Download hier het algemeen pedagogisch beleidsplan
Dit plan beschrijft de algemene visie en missie van kinderopvang Dikkie & Dik.

Download hier het pedagogisch beleidsplan voor de dagopvang van Kinderopvang Dikkie & Dik

Download hier het pedagogisch beleidsplan voor de BSO van Kinderopvang Dikkie & Dik

Een uitgebreide versie van het pedagogisch beleidsplan met locatiespecifieke werkwijze en de protocollen zijn in te zien op de groepen van kinderopvang Dikkie & Dik. De pedagogisch medewerkers helpen u graag verder.

Back To Top