skip to Main Content
Menu

Vaders lezen voor! bij Locatie de Driestam

Uit onderzoek blijkt dat vaders minder voorlezen dan moeders! Maar vaders die voorlezen zijn erg belangrijk, zij gebruiken oa moeilijkere en andere woorden. Vaders hebben dus een hoop te compenseren met al die vrouwen in de kinderopvang! Alle kinderen mochten komen in hun pyjama, zodat ze daarna lekker naar bed konden. Eerst hebben we gekeken wat belangrijk is bij interactief voorlezen, zoals oa stemgebruik, mimiek, rustige voorleesplek en een vast ritueel. Daarna heb ik als voorleescoach een stukje interactief voorgelezen uit Heksje Mimi geeft een griezelfeestje! (Kinderboekenweek, gruwelijk eng) daarna hebben de vaders hun eigen kind voorgelezen uit een meegenomen boek van thuis of een vanuit onze boekenstart bak! Ondertussen hebben de kinderen genoten van een beker chocolademelk en een speculaasje en de papa’s natuurlijk van een kopje koffie of thee! Het was een fantastische avond!

 

Back To Top